Sanejament

Osona Alpens Calldetenes Centelles Folgueroles Gurb Les Masies de Roda Les Masies de Voltregà Manlleu Olost Orís Prats de Lluçanès Roda de Ter Santa Eugènia de Berga Santa Eulàlia de Riuprimer Santa Maria de Besora Santa Maria de Corco Sant Bartomeu del Grau Sant Boi de Lluçanès Sant Hipòlit de Voltregà Sant Julià de Vilatorta Sant Pere de Torelló Sant Quirze de Besora Sant Vicenç de Torelló Seva Seva2 Tavèrnoles Tavertet Tona Tona2 Torelló Vic Vidrà Viladrau Taradell

El sanejament d’aigües residuals urbanes és un procés fonamental per garantir la qualitat de l’aigua i per tant, la salut i la preservació del medi. És essencial garantir que l’aigua que ja hem utilitzat per al consum humà retorni al seu medi natural en condicions òptimes.

Les estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) són les encarregades de garantir aquest adequat retorn al medi ambient. En aquestes instal·lacions se la sotmet a un complex procés de tractament per eliminar part de la contaminació que ha anat acumulant en el seu cicle d’ús. Mitjançant processos físics, químics i biològics se la deixa a punt per a retornar-la al medi natural amb les condicions adequades i el mínim risc ambiental.

Depuradores d’Osona, SL gestiona, en l’actualitat, un total de 30 EDAR, a més de 29 estacions de bombament (EB) i els 90 quilòmetres de la xarxa de col·lectors en alta de la comarca.

Amb aquestes instal·lacions dóna servei a aproximadament el 96% d’habitants de la comarca i tracta uns 45.000 m3/dia d’aigües residuals de mitjana.

Els sistemes de sanejament que actualment es troben en funcionament són els que podeu consultar aquí.

Depuradores d'Osona

 

On som

Depuradores d'Osona

Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 4a planta

Consell Comarcal d'Osona - Edifici el Sucre 08500 Vic

 938 834 129

info@depuradoresosona.cat